Velkommen til Lystbækgaard

Vildtgryde

 

500 g benfri dyrekød

Smør

3 løg

250 g kantareller

3 stængler bladselleri

1 spsk. Tomatpuré

1 laurbærblad

Salt, peber evt. persille

 

Marinade

10 enebær

1 fed hvidløg

3 dl rødvin

Vildtgryde. Opskrift af Grete Nisgaard og Leif Birch

Skær kødet i terninger og bland det dem de knuste enebær og hvidløg, og hæld rødvinen over.

Lad kødet trække i 1-2 døgn i marinaden.

Tør kødet af i et rent viskestykke eller køkkenrulle. Brun det på en stegepande og læg det e en gryde.

Hak løgene i mindre stykker og svits dem på panden.

Svits også de rensede kantareller og kom det hele i gryden.

Kog panden af med marinaden og hæld skyen over kødet.

Tilsæt bladselleri det er skåret i passende stykker.

Tilsæt krydderier, og lad kødet simre under låg i 2-4 timer. Kødet skal være godt mørt.

 

Opskriften er af Grete Nisgaard og Leif Birch, og blev serveret til Kultur og spiseaften, november 2015, hvor temaet var vildt og Jeppe Aakjær.

Åbningstid:

Gårdbutik og Café åben:

alle torsdage kl. 14.00 - 17.00

samt efter aftale.

Tlf: 21 23 29 84

97 49 13 85 (aften)

Adresse:

Berit Kiilerich

Lystbækgaard

Lystbækvej 1

6990 Ulfborg

Kontaktoplysninger og kort

Lystbækforeningen:

Formand Signe Marie Olesen

Vedr. arrangementer, tilmelding samt medlemsskab af Lystbækforeningen:

Tlf.: 61 71 68 26

Hjemmesiden er designet af flottehjemmesider.dk