Vildtgryde

 

500 g benfri dyrekød

Smør

3 løg

250 g kantareller

3 stængler bladselleri

1 spsk. Tomatpuré

1 laurbærblad

Salt, peber evt. persille

 

Marinade

10 enebær

1 fed hvidløg

3 dl rødvin

Vildtgryde. Opskrift af Grete Nisgaard og Leif Birch

Skær kødet i terninger og bland det dem de knuste enebær og hvidløg, og hæld rødvinen over.

Lad kødet trække i 1-2 døgn i marinaden.

Tør kødet af i et rent viskestykke eller køkkenrulle. Brun det på en stegepande og læg det e en gryde.

Hak løgene i mindre stykker og svits dem på panden.

Svits også de rensede kantareller og kom det hele i gryden.

Kog panden af med marinaden og hæld skyen over kødet.

Tilsæt bladselleri det er skåret i passende stykker.

Tilsæt krydderier, og lad kødet simre under låg i 2-4 timer. Kødet skal være godt mørt.

 

Opskriften er af Grete Nisgaard og Leif Birch, og blev serveret til Kultur og spiseaften, november 2015, hvor temaet var vildt og Jeppe Aakjær.

Åbningstid / Opening hours:

Gårdbutik / Farmshop & Lystbæk Café:

Torsdage / thursdays PM kl. 13.00 - 17.00

samt efter aftale / and by appointment.

Tlf: (+45)21232984

(+45)97491385 (aften / evening)

Address:

Berit Kiilerich

Lystbækgaard

Lystbækvej 1, Torsted

6990 Ulfborg

Ringkøbing Skjern Kommune

Denmark

Kontakt & find vej / Contact & directions

Tilmeld nyhedsbrev / Subscribe to newsletter

Lystbækforeningen / Lystbæk Association:

Formand / Chairman Torben Thorup Thomsen

Vedr. arrangementer, tilmelding samt medlemsskab af Lystbækforeningen / Relating to events, registration and membership of the Lystbæk Association:

Tlf.: (+45)61282136 & (+45)21232984