Velkommen til Lystbækgaard

Citronfromage med ymer

4 personer

 

  • 7 blade husblas
  • 3 æg
  • 100 g sukker (ca. 1 1/4 dl)
  • 2½ dl ymer
  • 1 tsk revet citronskal
  • 1 tsk revet appelsinskal
  • ½ dl appelsinsaft
  • ½ dl citronsaft
  • 1/4 liter piskefløde (heraf lidt til pynt)
Citronfromage med ymer. Opskrift af Grete Nisgaard og Leif Birch

Læg husblasen i koldt vand i 5 min.

Pisk hele æg og sukker luftigt med en elpisker. Tilsæt ymer, citron- og appelsinskal.

Træk husblasen op af vandet med det vand der hænger ved. Smelt den i vandbad. Afkøl husblasen med appelsin- og citronsaft og bland den i ymerblandingen under omrøring.

Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i fromagen. Hæld fromagen i portionsglas når den er næsten stiv. Stil den koldt. Pynt med flødeskum ved servering.

 

Opskriften er af Grete Nisgaard og Leif Birch, og blev serveret til Kultur og spiseaften, november 2015, hvor temaet var vildt og Jeppe Aakjær.

Åbningstid:

Gårdbutik og Café åben:

alle torsdage kl. 14.00 - 17.00

samt efter aftale.

Tlf: 21 23 29 84

97 49 13 85 (aften)

Adresse:

Berit Kiilerich

Lystbækgaard

Lystbækvej 1

6990 Ulfborg

Kontaktoplysninger og kort

Lystbækforeningen:

Formand Signe Marie Olesen

Vedr. arrangementer, tilmelding samt medlemsskab af Lystbækforeningen:

Tlf.: 61 71 68 26

Hjemmesiden er designet af flottehjemmesider.dk